Scroll Top

DE KRACHT VAN VIDEO

WAAROM KIEZEN VOOR VIDEO?

93%
Van de merken krijgt nieuwe klanten door video’s op social media te plaatsen

1200%
Meer shares van video’s dan tekst of foto
84%
Van de mensen koopt sneller een product of dienst na het zien van een video

DE CIJFERS ZEGGEN AL GENOEG OVER DE KRACHT VAN VIDEO. MAAR HOE KAN HET DAT VIDEO ZOVEEL EFFECT HEEFT? WE LEGGEN HET UIT!


De 84% van hierboven zegt het al; mensen kopen sneller een product of dienst na het zien van een video. Maar waarom? Dit heeft allemaal te maken met de manier hoe onze hersenen werken. De meeste informatie die we dagelijks tot ons nemen is visueel, onze hersenen zijn daar dus ook op ingesteld. We verwerken visuele informatie namelijk 60.000 keer sneller dan tekstuele informatie. Dit komt omdat geschreven tekst maar een klein deel van ons dagelijks leven uitmaakt en onze vroege voorouders niet eens bekend waren met tekst. Daarom is het veel natuurlijker voor ons brein om een video te bekijken dan een tekst te lezen.

Als je een video kijkt, zie je de persoon die spreekt, je ervaart de emotie van die persoon, hoort wat de geïnterviewde zegt, ziet in welke omgeving de betrokkene zich bevindt. Video geeft een werkelijk beeld van hoe wij een situatie met onze eigen ogen zouden kunnen zien. De informatie die dus gegeven wordt in een video komt vertrouwelijker over op de kijker dan diezelfde informatie in geschreven tekst of foto. Daarom zal iemand sneller overgaan op het kopen van een product of dienst als ze er een video van hebben gezien. Het vertrouwen in het product is sterker geworden!


De quote “They may forget what you said but they will never forget how you made them feel”, is niet zomaar een leuke tegeltjestekst, het is waar! Je kunt mensen best vertellen dat jouw product de beste is, jouw cursus hun leven heeft veranderd of jouw goede doel écht de maatschappij verbetert. Veel mensen zullen deze informatie helaas vrij snel weer vergeten. Maar wanneer je mensen een gevoel meegeeft over jouw product of dienst, zal dat veel sterker blijven hangen bij mensen. Door de kijker te laten lachen, verbazen, huilen, verrassen of een ander gevoel over te brengen, vergeet de kijker jouw video niet.

 

Het is niet zonder reden dat een social medium als Instagram de laatste jaren steeds meer videofuncties heeft toegevoegd. Ook de opkomst van TikTok en de immense populariteit van YouTube zijn niet toevallig. Omdat mensen steeds liever video’s bekijken, komt een video sneller in het algoritme terecht van elk social media platform.  Video’s worden daardoor wel zo’n 1200% vaker gedeeld. Dat is  een enorme boost voor je naamsbekendheid! Ook krijgen video’s veel meer likes en reacties dan foto’s, wat de betrokkenheid van je doelgroep vergroot.

 Cijfers laten zien dat websites met videocontent vele malen sneller de voorpagina van Google bereiken dan websites zonder video. Dat komt omdat mensen 2 x zo lang blijven hangen op een website als er video’s op te zien zijn. Ook zullen mensen sneller je website bezoeken als ze een nieuwsgierig makende video van je product of dienst hebben gezien op sociale media. Video werkt dus op meerder fronten mee aan je vindbaarheid.

WIJ HELPEN JOU!

Door onze jarenlange ervaring en kennis weten we bij Upstream Productions hoe de kracht van video optimaal benut kan worden. We gebruiken de meest recente cijfers die bekend zijn over videomarketing om de sterkste video’s te maken. Denk aan de juiste lengte en het videoformaat per social media platform, de eerste seconden waarna een kijker afhaakt, de kracht van titels, thumbnails en ondertiteling en de opbouw van het verhaal om de kijker te blijven boeien.