Scroll Top

Wervingsvideo

DE BESTE MANIER OM nieuw personeel te werven

Veel bedrijven hebben momenteel moeite met het aantrekken van (het juiste) personeel. Vacatures die online worden geplaatst, worden niet of nauwelijks gevuld. Tegenwoordig is een vacaturetekst niet meer genoeg om nieuwe werknemers te vinden. Een vacaturevideo of wervingsvideo is een hele sterke manier om mensen te vinden. Elke vacaturevideo vraagt om een eigen stijl en insteek die past bij de functie. Om ervoor te zorgen dat de juiste doelgroep aangesproken wordt met de video, zullen we die doelgroep eerst zorgvuldig in kaart brengen. Op die manier kiezen we een concept.
Video afspelen
Voor het schip MPS de Zonnebloem, maakten we 12 vacaturevideo’s van bijna alle vrijwilliger functies op het schip. Om deze doelgroep aan te spreken hebben we gekozen om per video iemand met dezelfde functie te interviewen. Daaroverheen laten we sfeerbeelden zien die de taken van de functie en de sfeer op het schip weergeven. Op die manier ervaart de kijker de gegeven informatie als betrouwbaar en wordt de sollicitant enthousiast gemaakt voor de functie.
Voor verschillende openstaande functies bij autobedrijf Wittenberg, hebben we één video gemaakt waarin al deze vacatures naar voren kwamen. De vlotte medewerkster van autobedrijf Wittenberg geeft een enthousiast gevoel aan de verschillende functies door haar presentatieteksten. Ook creëert ze zo een rode draad tussen alle functies.
Video afspelen

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER Wervingsvideo

Een wervingsvideo helpt potentiële kandidaten een beter beeld te krijgen van je bedrijf en de werkzaamheden van de openstaande functie. Door de inzet van video is het bereik van de vacature groter en is de kans groter dat mensen enthousiast worden gemaakt om te solliciteren.
Een wervingsvideo maakt het sollicitatieproces ook efficiënter doordat kandidaten die geïnteresseerd zijn in de vacature een beter idee hebben wat de functie inhoudt.

Het is slim om in een wervingsvideo een goed beeld te schetsen van de openstaande functie en de bijbehorende werkzaamheden. Het is vooral goed om de kijker te enthousiasmeren over de functie zodat deze geïnteresseerd is in meer informatie.

De kosten van een wervingsvideo hangen af van je wensen en behoeften, elke productie is anders. Laat ons weten wat je wensen zijn, dan kunnen we vrijblijvend een offerte opsturen.