Scroll Top

Een video laten maken

je wilt een video laten maken, hoe gaat dat in z'n werk?

 

 

Heb je al een heel concreet idee voor een video of heb je juist nog geen idee hoe je met videomarketing jouw doelen kan bereiken? Wil je alles uit handen geven of wil je juist heel betrokken zijn bij de productiefases? De eerste stap is contact met ons opnemen. We kunnen dan samen bespreken wat de wensen zijn en hoe we je daarbij kunnen helpen.

Na het eerste contact begint het creatieve proces! Eerst maken we een strategieplan. In dat plan staat het doel van de video, welke doelgroep we met de video willen bereiken en op welke manier we dat gaan doen.

Vervolgens gaan we samen brainstormen om tot een uniek en passend concept te komen. Vandaaruit schrijven we een scenario met een shotlist.

Als iedereen tevreden is met het scenario, beginnen we met het regelen van de filmdagen (de productie). We kiezen een locatie uit, we regelen acteurs of geïnterviewden en zorgen ervoor dat alle benodigdheden aanwezig zijn. Ook maken we een draaiboek waarin de filmplanning en contactgegevens van alle betrokkenen staan.

Op de filmdagen komen we met een filmcrew van 1 tot 3 enthousiaste en professionele filmmakers. We nemen professionele filmapparatuur mee waarmee we filmen in 4K kwaliteit.

Naast professionaliteit, vinden we een goede sfeer op de set enorm belangrijk! Want als de sfeer goed is, zie je dat terug in de video.

Je kunt als opdrachtgever meekijken met de beelden die er gemaakt worden en hier ook suggesties over geven.

 


Als alle beelden gefilmd zijn, begint de montage fase. Tijdens de montage komt alles samen. Er komt in deze fase veel meer kijken dan veel mensen denken. We kiezen eerst de beste beelden uit en zetten die in de juiste volgorde om tot het juiste verhaal te komen. Als het verhaal staat, voegen we passende muziek toe die het gevoel van het verhaal versterkt. Dan voegen we colorgrading toe die de beelden tot leven brengen en de juiste kleurbeleving geven. Ook sounddesign mag niet ontbreken, we voegen soundeffecten toe om de acties op beeld te versterken. Als laatste passen we vormgeving toe, denk aan: naambalkjes, illustraties of teksten en natuurlijk een sterke call to action aan het eind.

 

 


De eerste versie van de video is klaar! Als opdrachtgever kun je uiteraard feedback geven op de video zodat de video helemaal uiteindelijk helemaal naar wens is. Als iedereen tevreden is, sturen we de definitieve versie op en kan het kijkplezier beginnen!

 

WAT KOST HET OM EEN VIDEO TE LATEN MAKEN?

De prijs van een video hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van het doel dat je wilt bereiken, de manier hoe je het verhaal wilt vertellen en de lengte van de video. Daarom bestaat er niet één vaste prijs voor het laten maken van een film.

Wil je weten wat jouw video gaat kosten? Laat ons weten wat je wensen zijn en dan kunnen we je daarover informeren.