Scroll Top

Instructievideo

DE BESTE MANIER OM IETS UIT TE LEGGEN

43% minder vragen voor de klantenservice
als je een instructievideo hebt

Was jij vroeger ook altijd zo blij als de tv het klaslokaal ingeschoven werd en je een informatieve film ging kijken in plaats van uit het lesboek te lezen? Naast dat dit heel erg leuk was, was het ook een hele slimme zet van de leraar. Want uit onderzoek is gebleken dat visuele content de beste manier is om iets uit te leggen. We nemen visuele informatie namelijk 600.000 keer sneller op en begrijpen het niet alleen beter dan geschreven tekst maar onthouden het ook veel langer.

Het is dus ontzettend slim om instructievideo’s in te zetten. Niet alleen omdat het de beste manier is om informatie over te brengen maar ook omdat 43% van de bedrijven zegt dat de belasting van de klantenservice is gedaald door de inzet van instructievideo’s.

Een win – win dus!

Er zijn verschillende manieren om een instructievideo te maken en elke instructievideo vraagt om zijn eigen aanpak. Zo is het natuurlijk belangrijk om de instructies aan te laten sluiten bij de doelgroep. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een presentator of voice-over stem die de instructies uitlegt. Maar je kunt ook vormgevingselementen gebruiken om de instructies te verduidelijken of zelfs een hele animatie laten maken.
Video afspelen

NATIONALE VERENGING DE ZONNEBLOEM

DE ROLSTOEL

Hoe zit een rolstoel in elkaar en hoe communiceer je eigenlijk met iemand die in een rolstoel zit? Dit zijn dingen waar nieuwe vrijwilligers voor Nationale Vereniging de Zonnebloem tegenaanlopen. Daarom hebben we een duidelijke uitlegvideo gemaakt waarin deze aspecten naar voren komen. Door een leuk duo (deelnemer en vrijwilliger) te filmen, is de video niet alleen informatief maar ook positief en motiverend om naar te kijken.

BEWEGEN WERKT

12 beweegvideo's

Bewegen Werkt geeft vitaliteitslessen aan verschillende doelgroepen. Door de pandemie konden die lessen niet meer fysiek gegeven worden. Om ervoor te zorgen dat de deelnemers konden blijven bewegen, hebben we 12 beweegvideo’s voor hun gemaakt. Door zorgvuldig vormgeving toe te passen op de juiste momenten, krijgen de deelnemers de beste uitleg om hun oefeningen te voltooien. De video’s worden volop gebruikt en de reacties van de deelnemers zijn heel positief!
Video afspelen

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER een Instructievideo

Instructievideo’s zijn makkelijker te begrijpen dan tekstuele instructies. Doordat alles op een visuele manier stap voor stap wordt uitgelegd zijn de instructies heel duidelijk voor de kijker. Ook wordt de informatie makkelijker onthouden. Dat creëert een positief gevoel bij het product of de dienst waar uitleg over wordt gegeven.

Instructievideo’s worden gebruikt om mensen iets nieuws te leren, of om hen te helpen bij het uitvoeren van een specifieke taak. Onderwerpen waar vaak instructievideo’s voor worden gebruikt zijn bijvoorbeeld sporten, koken of het gebruik van bepaalde software.

De kosten van een instructievideo hangen af van je wensen en behoeften, elke productie is anders. Laat ons weten wat je wensen zijn, dan kunnen we vrijblijvend een offerte opsturen.